De grootste ongemakken tijdens het verhuizen

(en hoe je ze kunt voorkomen)

Of je nu naar de andere kant van de stad verhuist, naar de andere kant van het land of naar de andere kant van de straat, verhuizen kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Sommigen zeggen dat het niet uitmaakt hoe ver je verhuist, een verhuizing kan frustraties opleveren, ongeacht de afstand. Plannen is hierin het sleutelwoord, om de verhuisdag soepel te laten verlopen. Maar zelfs de beste plannen kunnen overhoop gegooid worden door onverwachte gebeurtenissen.

Problemen met het (Hollandse) weer

Alles is ingepakt. Je hebt overal aan gedacht. Je hebt zin om te gaan beginnen met verhuizen. Maar dan wordt je op de verhuisdag wakker, je kijkt uit het raam… en er ligt een enorme berg (onvoorspelbare) sneeuw. Daar had je niet op gerekend, je kan natuurlijk het weerbericht checken de dagen voor de verhuizing. Maar ook dan heb je kans dat het weer een andere vorm aanneemt. Wat het weer ook is, of het nu pijpenstelen regent, mistig is, sneeuwt, ontzettend warm is, er is altijd een manier om ermee om te gaan.

Als kou of warmte je probleem is, zorg er dan voor dat alles wat gevoelig is voor temperatuurwisselingen beschermd is. Als je spullen hebt die kunnen smelten zoals kaarsen of planten die niet tegen hitte kunnen overweeg deze dan in een koelbox te plaatsen.

Bescherm ook jezelf tegen hevige temperaturen. Smeer zonnebrandcrème op als de zon uitbundig schijnt, draag een extra laag kleding voor de koude dagen, en heb voldoende water klaar staan, zeker voor de warme dagen.

Hou er ook rekening mee dat je pauzes inlast als je deze nodig hebt. Als je te maken hebt met sneeuw of gladde wegen, zorg dan voor zand of zout om te kunnen strooien zodat niemand uitglijd en draag schoeisel met een profiel. Leg dan ook wat handdoeken en een mat binnen neer zodat binnen de voeten geveegd kunnen worden, en je vloeren niet beschadigen van al het vuil dat mee naar binnen word gelopen.

Pak een doos met belangrijke spullen in (of 2)

Stel je even voor dat je zojuist in je nieuwe huis bent gaan wonen. Je hebt binnen alles klaargelegd, een luchtbed waar je je op kunt storten na de lange dag. Je kunt de overblijfselen van jullie bestelde eten nog zien liggen op het nieuwe keukenblad. De volgende morgen word je fris en enthousiast wakker! Je hebt zin om er weer tegenaan te gaan, en alle spullen een mooie plek te geven. Maar waar is je koffiezet-automaat? Oh nee, weet iemand waar die is?

Het inpakken van een “belangrijke spullen doos” is voor deze eerste momenten in je nieuwe huis bedoeld. Dit voorkomt een cafeïne tekort met de bijkomende frustraties. Een koffiepot, of oploskoffie, koffiebekers, wat bestek, en andere kleine spullen die je wellicht nodig hebt. Maar ook zoals een schaar om dozen mee open te maken, een schroevendraaier, hamer, ducttape zullen je door de meeste situaties heen helpen in de eerste dagen in het nieuwe huis.

Ongelukken

Een van de meest vervelende dingen die je kunnen overkomen op de grote verhuisdag is dat een van je hulpen zich bezeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje, van een vinger tussen een zwaar object tot het bezeren van je duim omdat je net even iets te enthousiast de spijker in de muur wilde slaan. Neem een verbanddoos mee en bewaar deze op een plaats waar je hem snel erbij kunt pakken.

Een goede stelregel is, dat zeker als je ver weg gaat verhuizen, je een (rug)tas meeneemt met een verbanddoos, kleine verzameling van gereedschap, naaisetje, fles met water en wat andere kleine dingen die je nodig hebt.

Kinderen en Huisdieren

Jonge kinderen zullen het ontzettend leuk vinden om te helpen met verhuizen. Zorg voor iemand die ze onder hun hoede neemt, verlies ze vooral niet uit het oog. Wellicht is het mogelijk om een oppas voor de allerkleinsten in te schakelen. Zo kun je grote sprongen maken zonder dat je ze uit het oog kunt verliezen. Huisdieren zullen het ook goed doen bij de oppas en anders in een honden of katten opvang. Als er voor beide gezorgd wordt ben je echt toe aan het zware til- en sjouwwerk.

Zelfs de meest georganiseerde mensen kunnen tegenslagen ervaren op de verhuisdag. Overleg met een gespecialiseerd bedrijf in de buurt, of je aan alles hebt gedacht. Ook wij van MOBOX zijn er om je te helpen! Mocht je bij ons een mobiele opslagbox huren dan voorzien wij je van een verhuischecklist, zo kom je zo min mogelijk voor onaangename verrassingen te staan. Dus als je van plan bent om te gaan verhuizen, laat MOBOX het vervoer voor je regelen. Contact opnemen.

De voordelen van MOBOX

Inclusief: 10 verhuisdekens, 3 vastzetbanden en 1 slot met sleutel

Extra handig meegeleverd: 1 steekwagen en 2 meubelhondjes

De opslagbox wordt verwarmd en beveiligd opgeslagen

Na de eerste maand huur, per week opzegbaar

Gratis tussentijdse toegang, de koffie staat klaar

Vervoerskosten bij 3 maanden huur gratis

We maken kennis met Jeroen: Chauffeur en logistiek medewerker MOBOX.

Verhuizen is vaak een hele onderneming. Als je gaat verhuizen, is het fijn als je daar wat extra vrije dagen voor hebt. De verhuizing zelf duurt vaak een hele dag. Maar ook voor en na de verhuisdag heb je tijd nodig om o.a. spullen in en uit te pakken. Een paar extra...

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin!

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin! Heb je een opslagbox gehuurd van MOBOX en ga je binnenkort verhuizen? Dan is het van groot belang dat je de sfeer er tijdens jouw verhuisdag goed inhoudt. Ten eerste zorgt dat ervoor dat alles op rolletjes...

Voorjaarsschoonmaak

Lekker de frisse wind door je huis! De voorjaarsschoonmaak hoort bij de lente. Zo was het vroeger al, aan het einde van de winterperiode, om zo het nieuwe seizoen in te luiden. De ramen en deuren mogen open, vloerkleden uitgeklopt! De grote opruiming en een heerlijk...

We maken kennis met Jeroen: Chauffeur en logistiek medewerker MOBOX.

Ik wil me graag even voorstellen: Ik ben Jeroen en ik ben logistiek medewerker en chauffeur bij MOBOX.

Bezoekadres:
Gieterij 53
2211 WC Noordwijkerhout

0800-2356626
info@mobox.nl

KVK: 52225291
BTW: NL002059926B58

      

 

 

Jeroen

Onze partners

Beoordeling door klanten: 9.8/10 ­ 157 beoordelingen

Ruimtecalculator

Tuintafel
Tuinstoel
Ligstoel
Grasmaaier
Wasmachine
Droger
Kast (groot)
Verkleedkist
Mobox verhuisdozen
Fiets
Gereedschapskist
Surfplank
Mobox verhuisdozen
Bed (1 persoons)
Bed (2 persoons)
Matras (1 persoons)
Matras (2 persoons)
Kledingkast (klein)
Kledingkast (groot)
Nachtkastje
Mobox verhuisdozen
Koelkast
Diepvriezer
Afwasmachine
Magnetron
Eettafel
Stoelen
Gasfornuis
Wasmachine
Mobox verhuisdozen
Bureau
Bureaustoel
Archiefkast
Computermeubel
Tafel
Stoelen
Mobox verhuisdozen
Bank (2 persoons)
Bank (3 persoons)
Boekenkast
Eettafel
Eettafel stoelen
Bijzettafel
Wandmeubel
Salontafel
Fauteuil
Dressoir
Televisiemeubel
Mobox Verhuisdozen

Berekende ruimte

Benodigde ruimte
0.00 m3
Kies je opslagbox
8 m3 Opslagbox
0
14 m3 Opslagbox
0

Voor de aangegeven postcode is het niet mogelijk om direct een opslagbox te reserveren. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 0800-2356626 of vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.