Opruim trend: Andersom opruimen

Het beginnen met opruimen begint bijna altijd met het opentrekken van die ene volle lade (ja, deze bezitten we allemaal) en vervolgens zakt je motivatie meteen naar het onder level.

Een trend in de ‘opruim wereld’ is ‘andersom opruimen’. Dit betekend dat je de inhoud van deze la in een verhuisdoos stopt. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, want nu heb je in de plaats van een volle la een volle verhuisdoos. Maar als je nu een item uit de verhuisdoos nodig hebt, dan weet je dat je het (dagelijks) gebruikt. Vervolgens berg je dit item weer op in de lade. Na een tijdje zal je zien dat er nog wat spullen in de verhuisdoos zitten. Hier kan je dan kritisch naar kijken, want je hebt het de afgelopen tijd niet gebruikt. Je kan er nu voor kiezen om deze spullen weg te gooien, te doneren of tijdelijk op  te slaan.

Deze techniek werkt voor vrijwel alle ruimtes in je woning, hier nog wat tips om goed te starten:

  • Begin met 1 vak in je kast of met 1 lade. Je wilt niet dat al je spullen in een verhuisdoos in je woonkamer staan. Begin daarom klein. Ben je klaar met de ene ruimte, begin dan aan de andere ruimte.
  • De kledingkast: Al je kleding in een verhuisdoos stoppen is niet heel handig. Hang daarom je hangers andersom op in je kast, als je wat draagt en je hebt het gewassen hang dan de hangers op de normale manier terug. Zo weet je welke kleding je wel draagt en welke kleding je niet draagt en dus kan doneren of weggooien.
  • De kledingkast: Berg de spullen die op planken liggen (zoals broeken & T-shirts) binnenstebuiten op. Heb je het gedragen en gewassen leg het dan weer op de normale manier terug. Zo kan je makkelijk zien wat je wel en wat je niet draagt.
  • Maak duidelijke afspraken met jezelf: De verhuisdoos die je net hebt gevuld met de inhoud van die volle la moet geen doorn in het oog worden in je woonkamer. Maak daarom duidelijke afspraken met jezelf. Hoe lang blijft de doos staan voordat je de overige inhoud weggooit, doneert of opslaat. voor de keuken, woonkamer en slaapkamer kan je bijvoorbeeld een maand aanhouden, voor je kledingkast is 3 maanden tot een half jaar een goed begin.

Veel van deze regels gelden voor spullen die je dagelijks gebruikt, wees dus kritisch op de spullen die je misschien in de toekomst nodig hebt. Bijvoorbeeld je winterkleding heb je niet nodig in de zomer, maar deze wil je niet weg doen. Maar ook de spullen waar je nog niet zeker van weet of je ze echt weg wilt doen kan je laten opslaan, heb je er naar een tijdje nog niet naar omgekeken dan weet je dat je het uiteindelijk kan doneren of weggooien. Deze spullen kan je gemakkelijk laten opslaan bij MOBOX.

De voordelen van MOBOX

Inclusief: 10 verhuisdekens, 3 vastzetbanden en 1 slot met sleutel

Extra handig meegeleverd: 1 steekwagen en 2 meubelhondjes

De opslagbox wordt verwarmd en beveiligd opgeslagen

Na de eerste maand huur, per week opzegbaar

Gratis tussentijdse toegang, de koffie staat klaar

Vervoerskosten bij 3 maanden huur gratis

We maken kennis met Jeroen: Chauffeur en logistiek medewerker MOBOX.

Verhuizen is vaak een hele onderneming. Als je gaat verhuizen, is het fijn als je daar wat extra vrije dagen voor hebt. De verhuizing zelf duurt vaak een hele dag. Maar ook voor en na de verhuisdag heb je tijd nodig om o.a. spullen in en uit te pakken. Een paar extra...

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin!

Ga je verhuizen? Met deze 5 tips houd je de sfeer erin! Heb je een opslagbox gehuurd van MOBOX en ga je binnenkort verhuizen? Dan is het van groot belang dat je de sfeer er tijdens jouw verhuisdag goed inhoudt. Ten eerste zorgt dat ervoor dat alles op rolletjes...

Voorjaarsschoonmaak

Lekker de frisse wind door je huis! De voorjaarsschoonmaak hoort bij de lente. Zo was het vroeger al, aan het einde van de winterperiode, om zo het nieuwe seizoen in te luiden. De ramen en deuren mogen open, vloerkleden uitgeklopt! De grote opruiming en een heerlijk...

We maken kennis met Jeroen: Chauffeur en logistiek medewerker MOBOX.

Ik wil me graag even voorstellen: Ik ben Jeroen en ik ben logistiek medewerker en chauffeur bij MOBOX.

Bezoekadres:
Gieterij 53
2211 WC Noordwijkerhout

0800-2356626
info@mobox.nl

KVK: 52225291
BTW: NL002059926B58

      

 

 

Jeroen

Onze partners

Beoordeling door klanten: 9.8/10 ­ 157 beoordelingen

Ruimtecalculator

Tuintafel
Tuinstoel
Ligstoel
Grasmaaier
Wasmachine
Droger
Kast (groot)
Verkleedkist
Mobox verhuisdozen
Fiets
Gereedschapskist
Surfplank
Mobox verhuisdozen
Bed (1 persoons)
Bed (2 persoons)
Matras (1 persoons)
Matras (2 persoons)
Kledingkast (klein)
Kledingkast (groot)
Nachtkastje
Mobox verhuisdozen
Koelkast
Diepvriezer
Afwasmachine
Magnetron
Eettafel
Stoelen
Gasfornuis
Wasmachine
Mobox verhuisdozen
Bureau
Bureaustoel
Archiefkast
Computermeubel
Tafel
Stoelen
Mobox verhuisdozen
Bank (2 persoons)
Bank (3 persoons)
Boekenkast
Eettafel
Eettafel stoelen
Bijzettafel
Wandmeubel
Salontafel
Fauteuil
Dressoir
Televisiemeubel
Mobox Verhuisdozen

Berekende ruimte

Benodigde ruimte
0.00 m3
Kies je opslagbox
8 m3 Opslagbox
0
14 m3 Opslagbox
0

Voor de aangegeven postcode is het niet mogelijk om direct een opslagbox te reserveren. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 0800-2356626 of vul het contactformulier in en we helpen je graag verder.