De eerste kleertjes en schoentjes van de kinderen en je eigen rapporten van de basisschool zijn zomaar twee voorbeelden van dingen die je op vrijwel elke zolder tegenkomt. Maar ook de kinderwagen van de inmiddels volwassen kinderen en dat hobbyproject waar je ooit aan begonnen bent. De zolder is in veel huishoudens dé plek waar “rommel” wordt opgeslagen. Vandaag delen wij een aantal tips voor het opruimen van je zolder!

Waar begin je?
Als je eenmaal begonnen bent gaat het vaak wel, maar hoe en waar begin je nu het beste? Bedenk eens welk deel van de zolder je het eerst wilt opruimen. Zo deel je eigenlijk de zolder op in verschillende stukken en dat maakt het al direct een stuk overzichtelijker! Kies uit het deel wat je hebt gekozen een doos en neem dat mee naar beneden. Zo kun je je concentreren op alleen die ene doos en zie je even niet wat er verder nog ligt.

Bewaren of wegdoen
Vaak hebben we moeite om spullen weg te doen. Het resultaat is dan ook vaak een huis wat uitpuil van verschillende voorwerpen. En daar wil je juist vanaf! Bewaren of wegdoen? Stel jezelf de volgende vragen:

  • Gebruik ik de spullen nog?
  • Vind ik het nog mooi?
  • Past het nog bij mij?
  • Heeft het een emotionele waarde?

Dit bewaar ik!
Je hebt een stapel spullen die jij hebt gelabeld als ‘bewaren’. Mooi! Dan stond je zolder toch niet al die jaren vol met rommel! Nu is het zaak dat je deze waardevolle spullen iets beter opruimt dan dat je voorheen hebt gedaan. Handige kasten of stellingen, afhankelijk van de grootte en hoogte van de zolder, komen hier van pas. Denk aan een indeling per kast, plank of stelling om bij elkaar horende spullen in op te bergen. Zo vind je het ook makkelijk weer terug!

Dit doe ik weg!
Naast de “bewaar-stapel” is er ook een stapel spullen ontstaan die jij hebt gelabeld als ‘wegdoen’. Wegdoen is een groot begrip, want betekent dat verkopen, weggooien, doneren of opslaan? Verkopen is uiteraard het slimst, als je geluk hebt kun je daar weer nieuwe spullen van kopen ? Doneren aan het goede doel is ook een optie. Denk hierbij aan stichtingen die zich wijden aan daklozen of aan kringloopwinkels, zij zijn vaak erg blij met jouw rommel! En is weggooien een stap te ver of zijn de spullen seizoensgebonden? Dan kun je de spullen altijd nog opslaan, bijvoorbeeld in een MOBOX!

Opgeruimd staat netjes

Het opruimen van de zolder is niet perse iets waar je tegenop hoeft te kijken. Zet eens een muziekje op. Alles werkt beter met een muziekje op de achtergrond, althans, dat vinden wij zelf! En kun je jezelf er dan toch echt niet toe zetten? Laat je dan eens afschrikken door deze video.

Wij weten zeker dat je er dan wél snel aan begint. Succes!

Gieterij 53
2211 WC Noordwijkerhout

Kvk 52225291

Btw NL002059926B58

T 0800-2356626
E info@mobox.nl

      

 

 

Onze partners


Gratis thuisbezorgd

vanaf 3 maanden opslag


Wij scoren een 9,6

voor onze service


Online bestellen

gaat handig & veilig


Gratis thuisbezorgd

vanaf 3 maanden opslag


Wij scoren een 9,6

voor onze service!


Online bestellen

gaat handig & veilig

Beoordeling door klanten: 9.8/10 ­ 135 beoordelingen

Ruimtecalculator

Tuintafel
Tuinstoel
Ligstoel
Grasmaaier
Wasmachine
Droger
Kast (groot)
Verkleedkist
Verhuisdozen
Fiets
Gereedschapskist
Surfplank
Verhuisdozen
Bed (1 persoons)
Bed (2 persoons)
Matras (1 persoons)
Matras (2 persoons)
Kledingkast (klein)
Kledingkast (groot)
Nachtkastje
Verhuisdozen
Koelkast
Diepvriezer
Afwasmachine
Magnetron
Eettafel
Stoelen
Gasfornuis
Wasmachine
Verhuisdozen
Bureau
Bureaustoel
Archiefkast
Computermeubel
Tafel
Stoelen
Verhuisdozen
Bank (2 persoons)
Bank (3 persoons)
Boekenkast
Eettafel
Eettafel stoelen
Bijzettafel
Wandmeubel
Salontafel
Fauteuil
Dressoir
Televisiemeubel
Verhuisdozen

Berekende ruimte

Benodigde ruimte
0.00 m3
Kies je opslagbox
8 m3 Opslagbox
0
14 m3 Opslagbox
0

Voor de aangegeven postcode is het niet mogelijk om direct een opslagbox te reserveren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.